70-årig Vietnam-veteran spöar dagens ”poker ungdom”

Den 70-åriga krigsveteran gör slut på motståndet i 2017:s WSOP Heads Up Championship

John Smith kan låta som det mest generiska namnet du någonsin hört, men det finns inget generiskt eller enkelt med denne man – en vietnam-veteran, Purple Heart-mottagare och erfaren pokerspelare med mer än 1 miljoner dollar i turneringsvinster.

vietnam

Smith lämnade med högsta vinsten på fredagen i WSOPs Heads Up Championship 2017, en av de mest prestigefyllda priserna i hela serien. Hans motståndare var dessutom 48 år yngre än honom.

Hans berättelse blev uppmärksammat av pokersajten PokerNews; som publicerade en historia om Smiths färgstarka liv, både inne och utanför pokerspelandet.

Från Vietnam till Pokerbordet

John Smith upptäckte poker vid en ung ålder på bara 18 år, när han började spela hemmamatcher med sina vänner. Liksom många andra som hittade framgång på bordet, blev Smith omedelbart lockad till spelet, och det skulle bli en livslång hobby som han tog väldigt seriöst. När han tittar på sitt liv är John Smith mannen som verkligen sett allt. När han tjänstgjorde i Vietnam, blev han allvarligt sårad 1967, bara några månader innan han var planerad att återvända hem. Även om skadorna som orsakades av landminan som exploderade under tanken var mycket allvarliga,  orsakade de inte någon långvarig skada eller handikapp – vilket han ser som en välsignelse.

Han återvände hem och började som många andra söka jobb. Han anställdes som vägkonstruktör och tack vare det hårda arbetet och engagemanget lyckades han gradvis röra sig och slutligen inrätta sitt eget företag. Hans asfaltföretag ligger i Los Angeles, och de arbetar över hela Kalifornien.

Hans historia har blivit ett typexempel som en av framgång, uthållighet och att finna lycka i att göra saker du älskar och tror på.

Helhjärtat Pokerspel

Han bestämde sig senare för att helhjärtat fokusera på pokerspelandet, vilket var ett bra val, då det gått mycket bra under åren. För ca ett år sedan slutade Smith 2:a i Heads Up Championship, och precis som den här gången tjänade han ca 200 000 dollar för sina ansträngningar.

För att nå finalen slog Smith Ryan Riess, WSOP Main Event-vinnaren 2013, i en ”head 2 head”-match.

Krigsveteran som blev allvarligt skadad under sin utplacering i Vietnam, förklarar att en av anledningarna till att han bestämde sig för att specialisera sig på Live Heads Up Poker är vikten av att läsa sina motståndare. Han tror att han kan samla mycket information från sina motståndares olika beteenden och mönster; och om de vill slå honom, måste de göra detsamma.

Men Smith förklarar att spelarna han spelar mot ofta har svårt att läsa honom korrekt, delvis på grund av hans ålder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*